Get Adobe Flash player

Γρήγορη Πλοήγηση

postheadericon Ημερίδες

postheadericon Σχόλιο για την ΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ»

xloiΤο Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 στις εγκαταστάσεις της Χλόης έλαβε χώρα η ημερίδα "Σεξουαλικότητα και ΑΜΕΑ".

Το θέμα ήταν πρωτότυπο και το ενδιαφέρον από γονείς και ειδικούς διαφάνηκε ήδη από τις δηλώσεις συμμετοχής που κατέκλυσαν την Χλόη. Τελικά η προσέλευση ήταν μαζική κάτι που σημαίνει ότι γονείς και ειδικοί διψούν για ενημέρωση.

Η παρουσίαση ήταν χωρισμένη σε δύο τμήματα.

Αρχικά η κα Γκλεγκλέ, δικηγόρος μας ανέλυσε τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που πρέπει να κινήσουν οι γονείς όταν τα παιδιά αυτά κλείνουν τα 18.

Στην συνέχεια ο κος Ασκητής, Ψυχίατρος - Νευρολόγος, μας μίλησε για την σεξουαλικότητα και τους προβληματισμούς που υπάρχουν για τα ΑΜΕΑ. Το θέμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και όλοι ζήτησαν να υπάρξει και συνέχεια.

Στο τέλος της ημερίδας γονείς και ειδικοί έφυγαν ικανοποιημένοι ζητώντας και άλλες τέτοιου τύπου εκδηλώσεις!

Ευχαριστούμε τόσο την Κα Γκλεγκλέ, όσο και τον Κο Ασκητή για την συμμετοχή τους σε αυτή την ημερίδα.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2012 10:46)

 

postheadericon ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

 

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Χλόης η παρουσίαση με θέμα : Αυτισμός και καθημερινότητα.

Την παρουσίαση έκανε ο κος Δημήτρης Δημητρίου – Παπαβασιλείου, Παιδίατρος – Νευροαναπτυξιολόγος .

Κατά κύριο λόγο προσήλθαν ειδικοί του χώρου ψυχικής υγεία, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσικοθεραπευτές κ.τ.λ.. Εντυπωσιακή όμως ήταν και η παρουσία γονέων παιδιών με αυτισμό. Φυσικά συμμετείχαν και άτομα που εργάζονται στην Χλόη.

Στόχος της παρουσίασης δεν ήταν η απλή παράθεση επιστημονικών δεδομένων αλλά η ευαισθητοποίηση για πρακτικές που διευκολύνουν την καθημερινότητα τόσο των παιδιών όσο και των ειδικών. Έτσι η παρουσίαση ήταν διαδραστική και χρησιμοποιήθηκε το κοινό, κυρίως οι γονείς, προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα στην συμπεριφορά των παιδιών και τρόποι χειρισμού τους. Η παρουσίαση αφορούσε την σίτιση, την αυτοεξυπηρέτηση και γενικά την αυτονομία και την οριοθέτηση των παιδιών.

Τόσο στην διάρκεια όσο και στο τέλος της παρουσίασης αναπτύχθηκε ένας χρήσιμος διάλογος ανάμεσα στους ειδικούς και τους γονείς που παρευρίσκονταν. Ωστόσο τα θέματα της καθημερινότητας των παιδιών αυτών δεν μπορούν να εξαντληθούν σε μία μόνο ημέρα.

Γενικά ο Κος Δημητρίου είναι ένας πολύ έμπειρος ομιλητής που κατάφερε να κερδίσει το ακροατήριο του ενώ παράλληλα προσέφερε νέες ιδέες και ευαισθητοποίησε τόσο τους γονείς όσο και τους ειδικούς σε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των αυτιστικών παιδιών. 


Αθήνα 21/11/2011 

postheadericon Σχόλιο για την παρουσίαση « Επιληπτικές κρίσεις , τρόποι αντιμετώπισης»

 

Στις 15 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Χλόης παρουσίαση με θέμα «Επιληπτικές κρίσεις, τρόποι αντιμετώπισης». Την παρουσίαση έκανε η κα Άρτεμις Γκίκα, Παιδονευρολόγος- Αναπτυξιολόγος. Η παρουσίαση απευθυνόταν σε γονείς και ειδικούς που ήθελαν να ενημερωθούν . Η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Όπως αναμενόταν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή τόσο από το προσωπικό του κέντρου μας όσο και από άλλους (γονείς και ειδικούς) που ήθελαν να ενημερωθούν γύρω από πρακτικές αντιμετώπισης των κρίσεων Επιληψίας. Η Επιληψία αποτελεί πολύ συχνή διαταραχή στα ΑΜΕΑ και το ενδιαφέρον τόσο για ενημέρωση όσο και για επίλυση αποριών ήταν μεγάλο.

Η κα Γκίκα με τρόπο απλό και κατανοητό μας εξήγησε τα είδη των κρίσεων ενώ μας έδειξε και σχετικά βίντεο. Ένα αρκετά σημαντικό μέρος της παρουσίασης αφιερώθηκε στους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης Επιληψίας . Πολλοί από τους μύθους που επικρατούν γύρω από τις επιληπτικές κρίσεις αποσαφηνίστηκαν. Πολλοί γονείς είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν θέματα που τους απασχολούν .Η παρουσίαση κράτησε περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος .

Ευχαριστούμε την Κα Γκίκα για την άμεση ανταπόκριση της στο κάλεσμα μας.


Χρηστάκη Μαρία

Παιδοψυχίατρος

 

 
Επισκεψιμότητα
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα15
mod_vvisit_counterΧθες83
mod_vvisit_counterΑυτήν την Εβδομάδα15
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη Εβδομάδα563
mod_vvisit_counterΑυτόν τον Μήνα1835
mod_vvisit_counterΤον προηγούμενο Μήνα2642
mod_vvisit_counterΣυνολικά271835

Είναι Συνδεμένοι τώρα: 3
Η διεύθυνση σας: 54.161.77.30
,
Σήμερα: Οκτ 22, 2018