Προγράμματα Ελεύθερου Χρόνου

Πληροφορίες Παροχής

Screenshot 2018-11-11 at 17.45.38
Τα Προγράμματα Διαχείρισης Ελεύθερου Χρόνου, αφορούν εξωτερικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε ώρες και μέρες που το κέντρο δε λειτουργεί. Το πλαίσιο των εξωτερικών προγραμμάτων περιλαμβάνει τα παρακάτω:
-Μονοήμερα προγράμματα Σαββάτου: αφορά ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται από Οκτώβρη έως Ιούνιο, δύο φορές το μήνα. Ξεκινά το πρωί και τελειώνει το απόγευμα. Τα άτομα τα οποία συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μπόουλινγκ, θεραπευτική ιππασία, εκδρομές, φαγητό κ.α.
-Διήμερα κατασκηνωτικά: αφορά ένα πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα μια φορά το μήνα από Οκτώβριο έως Μάιο. Τα άτομα τα οποία συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα μιας διήμερης εξόρμησης – εκδρομής.
-Πενθήμερα κατασκηνωτικά προγράμματα: δύο φορές το χρόνο τα άτομα τα οποία συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα πενθήμερο πρόγραμμα διακοπών την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
-Πολυήμερα προγράμματα διακοπών-κατασκήνωσης: οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν σε δεκαήμερα και δεκαπενθήμερα προγράμματα διακοπών κατά την καλοκαιρινή περίοδο, εντός και εκτός Αττικής.

Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών, τα άτομα τα οποία συμμετέχουν
συνοδεύονται αποκλειστικά από ειδικούς οι έχουν εκπαιδευτεί στη λειτουργία και τις ανάγκες των εξωτερικών προγραμμάτων.

Η
μετακίνηση σε όλα τα προγράμματα γίνεται με τα σχολικά του κέντρου.
Η συμμετοχή καθορίζεται αποκλειστικά από τους γονείς και τον υπεύθυνο του προγράμματος, δίνοντας τη δυνατότητα στην επιλεκτική συμμετοχή.

Οι
στόχοι των προγραμμάτων διαχείρισης ελεύθερου χρόνου είναι συνοπτικά οι παρακάτω:

-Κοινωνικοποίηση:
τα άτομα έχουν την δυνατότητα να ζουν μέσα σε ομάδες, να βελτιώνονται σε επίπεδο συνεργασίας και φιλικής συναλλαγής, να αποκτούν θετικούς και αποδεκτούς κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς, και να αποτελούν μέρος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου
-Εκπαίδευση: τα άτομα εκπαιδεύονται σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς τους, αφού στα πλαίσια του προγράμματος τρέχουν ατομικά προγράμματα εκπαίδευσης- αποκατάστασης
-Δημιουργική Απασχόληση: τα άτομα απασχολούνται με δραστηριότητες παιδαγωγικού χαρακτήρα
-Ψυχαγωγία: τα άτομα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, με αποκλειστικό στόχο να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν
-Οικογενειακή ανακούφιση: τα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα ξεκούρασης και ανακούφισης στις οικογένειες των συμμετεχόντων